Cecilia Reinholdsson, ny centrumledare i Eslöv. Foto: Joel Winqvist

Hon ska lyfta handeln i Eslöv Cecilia Reinholdsson är ny centrumledare.
En positiv och lojal ”doer” som gärna lyfter tungt på fritiden. Så beskriver Cecilia Reinholdsson, ny centrumledare i Eslöv, sig själv. I början av januari tillträder hon sin tjänst.
Av Anja Degerholm

– Det ska bli roligt och spännande, jag är jättetaggad, säger Cecilia Reinholdsson om sitt nya uppdrag.

Det senaste året har hon jobbat som handelsplatsutvecklare i Höganäs och innan dess på en liknande tjänst för Citysamverkan i Helsingborg och som marknadsansvarig på Skånetrafiken. Hon har även drivit tidningen Nöjesnytt i Helsingborg.
– Mina tidigare erfarenheter har lärt mig hur viktigt det är att skapa relationer, förklarar Cecilia.

OCH DET ÄR I den ändan hon vill börja när hon tillträder sin tjänst som centrumledare.
– Till att börja med blir min viktigaste uppgift att lära känna handlarna och styrelsen, men även kommunen och fastighetsägarna. Att lyssna av vilka utmaningar som finns samt vilka lösningar och samverkansformer som är möjliga.

Eftersom Cecilia Reinholdsson bott och verkat i nordvästra Skåne i större delen av sitt liv är Eslöv än så länge en vit fläck på kartan.
– Jag håller på att plugga på så mycket jag kan om Eslöv. Min bild är att det är en stark ort med en driven handel där det händer mycket, satsas mycket och byggs mycket. Jag är positivt överraskad.

SAMVERKAN ÄR nyckeln till framgång, säger Cecilia.
– Det är viktigt att göra saker tillsammans, som till exempel olika evenemang. Med grannbutiken eller längs ett stråk i centrum.
– Att kommunicera ut vad som görs är också viktigt, och det är något jag kommer att fokusera på.

Är externa handelsplatser ett hot mot stadskärnan?
Tvärtom, snarare ett komplement. Jag tycker det är viktigt att lyfta fram styrkorna med stadskärnan istället för att bara se hoten.

Vad kan du bidra med för att lyfta handeln i Eslöv?
Jag älskar stadsutveckling och har jobbat med det de senaste åren. Jag är en positiv och lojal person, en doer som är en god lyssnare och gillar att ha högt i tak och att köra med raka puckar. Jag jobbar både kortsiktigt och långsiktigt, det måste man göra i den här rollen. Och såklart att jobba relationsskapande. Jag ser fram emot att sätta tänderna i det här jobbet!