Ett steg i taget
– Äntligen, det här har vi längtat efter. Enligt folkhälsomyndigheten bedömer de att samhället i stort kan återgå till ett normalläge i september 2021. Bedömningen är beroende av att vaccinationsinsatsen fortskrider som planerat. Nu öppnar samhället upp så smått och vi ser ljuset i tunneln. Att kunna få träffas i större sällskap än 8 och att ha möjligheten att slippa stressa när man ska äta på en restaurang. Man kan knappt tro att det är sant! de flesta av oss upplever säkerligen samma känsla som korna som släpps ut på grönbete. Jag blir ju helt exalterad när jag tänker på att pandemin sakta avtar. Känner precis som korna, vill hoppa och skrika ut min glädje. Yes!


Restriktioner from 1 juni 2021
Regeringen har fattat ett nytt beslut om en första höjningen av maxtalen som träder i kraft den 1 juni 2021. Det innebär att fler än åtta personer kommer att få samlas beroende på om det är utomhus eller inomhus.


● Inomhus gäller fortfarande 8 personer
● Däremot om man har sittande sällskap inomhus, gäller 50 personer
● Utomhus 100 personer
● Sittande utomhus 500 personer
● Motionslopp 150 personer
● Öppettiderna för serveringsställen förlängs till kl. 22.30
● Lägerverksamhet, sportaktiviteter, tävling och cuper blir möjliga i mindre skala

Stora Torg med konstinstallation
Nu är vi nära slutförandet av den vackra mötesplats mitt i centrala Eslöv som har fått en rejäl ansiktslyftning. Torget står klart och slutbesiktigas i bästa fall i juni/juli om inget annat inträffar. Nu blickar vi framåt mot en ny tid och en helt fantastisk framtid, full av rörelse och aktiviteter. Kringliggande gator beräknas vara färdigställda i juni och det ståtliga konstverket som heter “Omväg” förbereds för montering av konstnären Liva Isakson Lundins som leder själva arbetet.


– Det är spännande att få vara här och följa hur Omväg äntligen blir verklighet. Den dag skulpturen anländer tror jag kommer att kännas otroligt nervös. Det är ju så synligt och blir nästan som en liten show här på torget. Redan nu när vi håller på med förberedelserna är det många som kommer fram och pratar och ställer frågor. Det är verkligen jättekul, säger Liva Isakson Lundin.

Skulpturen som är tolv meter långt och över fem meter hög doneras av Sparbanken Skånes ägare Sparbanksstiftelsen Finn.


Kärlek och omtanke till er!
Centrumledare, Cecilia Reinholdsson
Kontakt: cecilia@eslovsstad.se

#tillsammansföreslöv