Vi fick en fantastisk start under invigningen av herrarnas fotbolls-VM. Den här satsningen som Eslövs Stadskärneförening gör är något av det största som vi någonsin har tagit oss an. Allt föddes med en idé som sedan växte till ett projekt. När jag tillträdde som centrumledare i mitten av januari så fick jag uppdraget att skapa ett publikt arrangemang i Eslöv. Uppdraget var att visa alla fotbollsmatcherna från herrarnas VM. Min första tanke var, vilket kul projekt och satte visionen ganska högt och ville få fler engagerade och adderade mer i projektet. Med kort om tid så gjordes det yttersta med att bjuda in näringsliv och föreningar till att delta. Vägen har varit krokig och utmaningar har stötts på längs vägen.

Tack vare engagerade samarbetspartners som Eslövs kommun, Sparbanken Skåne och ett välmående näringsliv som stöttar projektet, så fick vi till slut ihop en hållbar projektplan för ett publikt evenemang av detta slag.

I väntan på

Vi knyter ihop evenemanget i väntan på ombyggnaden av torget. Förutom fotboll så flyttar “fritid på stan” ut på torget och bemannar med fritidspedagoger på olika dagar och tider. De har i sin tur en massa roliga aktiviteter att erbjuda. Ni har möjlighet att möta föreningar, träna på torget, hoppa hoppborg, maxa din puls i en 100 meter lång hinderbana och en massa annat kul. Förutom VM-puls så ökar vi kvälls-pulsen vissa dagar med liveband. Dagar ni helt enkelt inte får gå miste om.
Vårt mål är att alla ska trivas och må bra och att torget blir en naturlig mötesplats. Hela staden andas VM och butikerna har fina erbjudanden och sprider VM-känsla. Evenemanget varar fram till 15 juli och är självfallet gratis och öppet för alla.

Ta del av allt som händer www.eslovsstad.se.

Vilka är vi?

Eslövs Stadskärneförening är en samverkansorganisation som har som mål att skapa ett aktivt och attraktivt Eslöv för invånare, besökare och kommersiella aktörer. Helt enkelt en vacker plats att leva, verka och konsumera i. Vi syftar till att stärka Eslöv genom att vara en gemensam plattform för handlare, näringsliv, fastighetsägare, föreningar, kommun och andra samarbetspartners som verkar för stadens utveckling. Stadskärneföreningen är drivande i utvecklingen av Eslövs stadskärna. Föreningen utgör navet för vårt gemensamma och målinriktade arbete kring företeelser som berör stadsutveckling som till exempel attraktiva evenemang, tryggt och säkert, tillgänglighet, rent och snyggt och en massa fler parametrar som påverkar stadens hjärta.

Småstaden som imponerar #gillaeslöv
Cecilia Reinholdsson, Centrumledare